Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την ορθή και ιστορική απόφαση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την γενοκτονία του Αρμενικού λαού από την Τουρκία
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την ορθή και ιστορική απόφαση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την γενοκτονία του Αρμενικού λαού από την Τουρκία.

Μετά την απόφαση του Κογκρέσου, στα τέλη του 2019 με την οποία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, χθες και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Αρμενίων στην 106η επέτειο της σφαγής. 

Η οργίλη αντίδραση του κυρίου Ερντογάν και η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων, αποδεικνύουν δυστυχώς, ότι η Τουρκία ουδόλως έχει μετανιώσει για το φρικαλέο έγκλημα κατά των Αρμενίων και της ανθρωπότητας.

Η Τουρκία παραμένει δυστυχώς ένα κράτος το οποίο δεν επιδεικνύει οποιοδήποτε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και κανένα σεβασμό στους λαούς και τα κράτη της περιοχής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πολύ σημαντική και ιστορική απόφαση των ΗΠΑ, πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κογκρέσο διαδραμάτισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ υπερασπιστής του αγώνα του Κυπριακού λαού για απελευθέρωση, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Γραφείο Τύπου

25 Απριλίου

ροή ειδήσεων