ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΚΚΙΝΤΖΙ
01 Σεπ 2016 Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο κυπριακό, το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην συνυπογράψει κοινό ανακοινωθέν με τον κ. Ακκιντζί, προτού συζητηθεί το θέμα ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου και προτού ξεκαθαρίσουν οι θέσεις της τουρκικής πλευράς στα μείζονα θέματα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, του Εδαφικού και των Εποίκων.

Αναφορικά με την επικοινωνιακή προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επιδιώκει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κενό ενημέρωσης και συσκότιση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ότι:

• Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητεί ενημέρωση του λαού και όχι μόνο των κομμάτων απαιτεί εμπλοκή του λαού στη συζήτηση για το συνταγματικό του μέλλον.
• Ειδικά για τα έγγραφα της πτυχής της Διακυβέρνησης, που περιέχουν πολύπλοκους νομικούς όρους, απαιτείται εις βάθος μελέτη και ανάλυση και δεν λογίζεται ενημέρωση, η επιλεκτική διάθεση κάποιων εγγράφων και μάλιστα μόνο προς ανάγνωση.
• Το Δημοκρατικό Κόμμα θα αποστείλει εκπροσώπους του στο Προεδρικό και θα απαιτήσει να πάρει αντίγραφα των εγγράφων των διαπραγματεύσεων, για να ενημερωθεί ο λαός.

Γραφείο Τύπου
1 Σεπτεμβρίου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media