«Το μήνυμα του Δημοκρατικού Κόμματος, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας»
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Δημοκρατικό Κόμμα διαβεβαιώνει ότι ενισχύει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του, ώστε να επιτευχθεί πραγματική ισότητα των φύλων.

Oι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 51% του πληθυσμού, εντούτοις σε επίπεδο ηγεσίας κι εκπροσώπησης σε κυβερνητικά αξιώματα και κέντρα λήψεως αποφάσεων, η Κύπρος απέχει δραματικά από την ισότητα, συγκριτικά με τους άνδρες. Η ίση εκπροσώπηση των γυναικών εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις είναι το κλειδί, ώστε οι πολιτικές και τα πλαίσια που αποφασίζονται να διασφαλίζουν την ισότητα των φύλων, τις ίσες ευκαιρίες και το δικαίωμα στην επιλογή.

Μέσα από τη διασφάλιση της ισορροπίας των φύλων, διασφαλίζουμε ένα καλύτερο παρόν κι ένα καλύτερο μέλλον.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, στέλνουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η αλλαγή της νοοτροπίας, μπορεί να αλλάξει:

– Όταν τα λόγια και οι διακηρύξεις αρχίζουν να μετουσιώνονται σε πράξεις

– Όταν αντιληφθούμε ότι η ισότητα και η ισότιμη εκπροσώπηση σε κέντρα ευθύνης, είναι υποχρέωση όλων μας, ανδρών και γυναικών

– Όταν η πολιτεία δώσει εργαλεία και ίσες ευκαιρίες, ώστε να μπορούν να εξισορροπήσουν την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή

Το φύλο, δεν μπορεί να καθορίζει τους ρόλους στο επίπεδο της διακυβέρνησης. Το φύλο δεν μπορεί να καθορίζει τις επιδόσεις, τις ικανότητες και τις ίσες ευκαιρίες ανέλιξης. Και όταν η κοινωνία και τα στερεότυπα περιορίζουν αυτά τα στοιχεία, εις βάρος των γυναικών κατά συντριπτική πλειοψηφία, τότε έρχεται η ώρα να σηκώσουμε μανίκια και να αναλάβουμε δράση, να δώσουμε φωνή εκεί όπου υπάρχει σιωπή, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και να προχωρήσουμε μπροστά.

Γραφείο Τύπου  – 07 Μαρτίου 2020

ροή ειδήσεων