Το μήνυμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τις γυναίκες και αγωνίζεται για όλα εκείνα που ακόμη μας κρατούν μακριά από την πραγματική ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες.

Η 8η του Μάρτη είναι μέρα υπενθύμισης και αφύπνισης.

Οι γυναίκες, εξακολουθούν -δυστυχώς- να είναι θύματα στερεοτύπων και να αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, έλλειψη εκπροσώπησης στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, βία και παρενοχλήσεις, τόσο στην απασχόληση όσο και ευρύτερα σε κοινωνικές συναναστροφές.

Η 8η του Μάρτη είναι επίσης ημέρα τιμής και αναγνώρισης των διαχρονικών αγώνων των γυναικών, για διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τιμούμε τη γυναίκα της Κύπρου, που βίωσε τις τραγικές συνέπειες του 1974 και αγωνίζεται για την ελευθερία.

Τιμούμε τη γυναίκα της Κύπρου η οποία κουβαλά το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών των διαδοχικών οικονομικών και υγειονομικών κρίσεων και αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τιμούμε τη γυναίκα της Κύπρου που επιτελεί με πολλές θυσίες πολλαπλούς ρόλους και δίνει καθημερινές μάχες για προστασία της οικογένειας και διασφάλιση της εργασίας.

Στη σύγχρονη εποχή, η γυναίκα χρειάζεται στήριξη με μέτρα συνύπαρξης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Με σεβασμό και αναγνώριση, το Δημοκρατικό Κόμμα προωθεί και στηρίζει πολιτικές που παρέχουν έμπρακτη στήριξη, ενθάρρυνση και ενδυνάμωση κάθε γυναίκας.

Γραφείο Τύπου

8 Μαρτίου 2022

ροή ειδήσεων