Το πόρισμα επιβεβαιώνει τη θεσμική διαπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου
Ανακοινώσεις |

Το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής Νικολάτου για τις παράνομες πολιτογραφήσεις επιβεβαιώνει την θεσμική διαπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Στο πόρισμα γίνεται εκτενής αναφορά για παράνομες πολιτογραφήσεις, για αθέμιτες παρεμβάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για να προωθηθούν συγκεκριμένες αιτήσεις, για χαλαρώσεις κριτηρίων για να εξυπηρετηθούν επενδυτές, ακόμη και για την ίδια τη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη και υπουργών του σε συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου στις οποίες εγκρίθηκαν πολιτογραφήσεις επενδυτών οι οποίες προωθούνταν από συνδεδεμένα με αυτούς δικηγορικά γραφεία.

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να εγείρεται σοβαρό ζήτημα ασυμβίβαστου και σύγκρουσης συμφερόντων καθώς τόσο ο Γενικός όσο και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, συμμετείχαν σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο εξέδωσε εκατοντάδες παράνομες πολιτογραφήσεις.

Οι διαπιστώσεις της ερευνητικής επιτροπής που μπορούν να διαβαστούν, δικαιώνουν και τεκμηριώνουν την επιμονή του Δημοκρατικού Κόμματος για απόλυτη διαφάνεια και εξυγίανση σε ότι αφορά το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων.

Αναμένουμε ότι για τα ευρήματα του πορίσματος θα αναληφθούν ευθύνες.

Γραφείο Τύπου

23 Ιουνίου 2021

ροή ειδήσεων