Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ
06 Αυγ 2016 Ανακοινώσεις

Το περιστατικό που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος και αφορά ενέργειες της Αστυνομίας, που οδήγησαν στην αποκάλυψη πληροφοριών σε κυκλώματα του υποκόσμου, είναι εξαιρετικά σοβαρό και επιβάλλεται να διερευνηθεί σε βάθος και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν παραπέμπουν:

  • Είτε σε λανθασμένες κινήσεις, που αποδεικνύουν ερασιτεχνισμό.
  • Είτε σε βαθιά απλωμένες ρίζες διαφθοράς στην Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας δεν είναι ικανοποιητική και αντικρούει την έκκληση του ιδίου του Αρχηγού της Αστυνομίας, προ ολίγων ημερών, να δοθούν στο σώμα «όπλα» για να παταχθεί η διαφθορά.

Δεν μπορεί ένα τέτοιο ζήτημα να κλείσει με μια απλή επίκληση λάθους.

Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Αστυνομία έχει προσβληθεί από τη διαφθορά.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, να αποφασίσει να λάβει μέτρα και να προχωρήσει σε τομές, ότι και αν αυτό απαιτεί.

Καλούμε επίσης τον αρμόδιο Υπουργό, Ιωνά Νικολάου, σε συνεννόηση με την ηγεσία της Αστυνομίας, να προβεί σε εκείνες τις ενέργειες, που θα ενδυναμώσουν θεσμικά τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου του σώματος, για να καταπολεμηθεί η διαφθορά όσο είναι δυνατόν.

Δεν μπορεί, η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, εκφράζουμε τη στήριξη μας στην πλειοψηφία των μελών της Αστυνομίας, που επιτελούν το καθήκον τους στο ακέραιο και δηλώνουμε ότι δεν πρέπει να στιγματιστεί όλη η Αστυνομία για κάποιους επίορκους.

Γραφείο Τύπου

6 Αυγούστου 2016     

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media