«Ξεκάθαρη η προσπάθεια του ΔΗΣΥ να αποπροσανατολίσει»
11 Μαρ 2021 Ανακοινώσεις

Με κινήσεις «εντυπωσιασμού» και επικοινωνιακούς τακτικισμούς ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να στρέψει την προσοχή μακριά από τις βαρύτατες ευθύνες που καταλογίζει το πόρισμα Αρέστη στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και στη διοίκηση του Συνεργατισμού για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

Η επίκληση δήθεν σύγκρουσης συμφέροντος μελών της επιτροπής ελέγχουν που θέλουν να ελέγξουν την κυβέρνηση, ξεκάθαρο στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από τους υπαίτιους της κατάρρευσης και του ξεπουλήματος του Συνεργατισμού.

Η απάντηση στις προφάσεις του ΔΗΣΥ, βρίσκεται στα συμπεράσματα του πορίσματος Αρέστη και στη διαπιστωθείσα κωλυσιεργία στη διερεύνηση των αδικημάτων εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, του τέως Υπουργού Οικονομικών και Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ και της Διοίκησης του Συνεργατισμού.

Το ερώτημα δεν είναι εάν είναι «νόμιμη» η συμφωνία αλλά ποιος την διαπραγματεύθηκε και με ποιους όρους;

  • Γιατί υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία λίγες μέρες πριν να καταρρεύσει ο Συνεργατισμός;
  • Γιατί ο επικεφαλής της Διοίκησης του Συνεργατισμού την διαπραγματεύθηκε μόνος του και χωρίς να αφήνει άλλες εναλλακτικές επιλογές, ενώ η Επιτροπεία του Συνεργατισμού του είχε ζητήσει να έχει και άλλες επιλογές;
  • Αντιλαμβάνονται στον ΔΗΣΥ τη ζημιά που προκλήθηκε στον Κύπριο φορολογούμενο από την πώληση του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, χωρίς όμως να μπορεί να διαθέσει το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο, το χαρτοφυλάκιο του, το οποίο είχαν ήδη εκχωρήσει στην Altamira;

Αυτά να απαντήσουν και να σταματήσουν να επιχειρούν συγκάλυψη δια του αποπροσανατολισμού.

Υ.Γ. Για πολλοστή φορά αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δεν έχει οικογενειακό δικηγορικό γραφείο.

Γραφείο Τύπου

11 Μαρτίου 2021

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media