Ξεκίνησε η εκστρατεία ΔΗΚΟ και ΓΟΔΗΚ, «Προχωρώ», για τη διεκδίκηση ίσης εκπροσώπησης, ανδρών-γυναικών, στα κυβερνητικά αξιώματα
11 Φεβ 2020 Ανακοινώσεις

Για την κατάκτηση της πραγματικής ισότητας, ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών ανέλιξης μεταξύ των φύλων, δεν αρκεί μόνο η θεσμική προστασία, αλλά απαιτείται συνεχής αγώνας και διαφώτιση, κυρίως σε επίπεδο αλλαγής των κοινωνικών αντιλήψεων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Δημοκρατικό Κόμμα και η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΓΟΔΗΚ), εξήγγειλαν την έναρξης της ενημερωτικής εκστρατείας «ΠΡΟΧΩΡΩ»,  ως προς τη διεκδίκηση ίσης εκπροσώπησης ανδρών και γυναικών, στα κυβερνητικά αξιώματα.

Την εκστρατεία εξήγγειλαν από κοινού, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος και η πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ, Μαρία Συκοπετρίτου-Πιερή. Η έναρξη της εκστρατείας αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς συμπίπτει με τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.  

Στόχοι της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ανάγκη δράσης ως προς τη διασφάλιση της ίσης εκπροσώπησης σε κέντρα ευθύνης, η εισαγωγή σύγχρονων θεματικών στον πολιτικό διάλογο, στη λογική της ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών ανέλιξης και η ενημέρωση όλων, για αυτά που μπορούν να κάνουν, ως προς την αλλαγή της νοοτροπίας. Η εκστρατεία στοχεύει επίσης στην ενδυνάμωση και ενθάρρυνση των γυναικών να διεκδικήσουν δυναμικά ίσες ευκαιρίες.

Η εκστρατεία «Προχωρώ» θα περιλαμβάνει σύγχρονη διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης, διοργάνωση εκδηλώσεων, διανομή έντυπου διαφωτιστικού υλικού, έκθεση φωτογραφίας ενώ θα κορυφωθεί με την τελική μεγάλη εκδήλωση, με τίτλο «Η απόφαση είναι γένους θηλυκού», την παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας, στις 7 Μαρτίου 2020, στις 11πμ, στη Δημοσιογραφική Εστία.

Γραφείο Τύπου – 11 Φεβρουαρίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media