Ζωτικής σημασίας για Ε/κ και Τ/κ το ζήτημα της ασφάλειας
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα φιλοξένησε τη σημερινή (27 Απριλίου 2023) τακτική συνάντηση των ηγετών και των εκπροσώπων των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων στο Λήδρα Πάλλας, στο πλαίσιο του δικοινοτικού διαλόγου που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν απόψεις για το θέμα που πρότεινε το Δημοκρατικό Κόμμα ως φιλοξενούσα πλευρά: «Το ιστορικό μας καθήκον δεν πρέπει να είναι να κρατάμε τις κοινότητές μας ειρηνικά χωρισμένες, αλλά να τις φέρουμε ενεργά κοντά. Για να το πετύχουμε αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το Δίλημμα Ασφαλείας που ιστορικά και διαχρονικά βρίσκεται στην καρδιά του Κυπριακού.»

Το θέμα παρουσίασε ο Γιώργος Ιωάννου, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΚΟ, τον οποίον, στη συνάντηση, συνόδευσε η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ, Κατερίνα Χριστοφίδου.

Στο Κοινό Ανακοινωθέν που υπεγράφη μετά το πέρας της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των ε/κ και τ/κ κομμάτων, συμφώνησαν ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας και τις δύο κοινότητες και ότι το πρώτο βήμα για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και των δυο πλευρών είναι η αλληλοκατανόηση και αλληλοαποδοχή των ανησυχιών της κάθε πλευράς.

Οι εκπρόσωποι επαναβεβαίωσαν τη θέση τους ότι η σημερινή κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο και η απουσία διαπραγματεύσεων δεν είναι αποδεκτά και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επαναρχίσουν το ταχύτερο δυνατό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας συμπεριλαμβανομένων και των ανησυχιών των δυο πλευρών.

Η επόμενη συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2023.

Γραφείο Τύπου

27 Απριλίου 2023

ροή ειδήσεων