Ακόμα ένα προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη σβήνει
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Κενή περιεχομένου εξαγγελία, η οποία είναι εμφανές ότι υπήρξε προϊόν προεκλογικών σκοπιμοτήτων, αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για το ταμείο αποκατάστασης των θυμάτων του κουρέματος.

• Εάν η κυβέρνηση είχε πραγματικά σχεδιασμό να αποκαταστήσει τους «κουρεμένους» καταθέτες και κατόχους αξιογράφων, δεν θα ζητούσε προ ολίγων εβδομάδων από τη Βουλή την κατάργηση του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
• Το ποσό, το οποίο είπε ότι θα εμβάσει η κυβέρνηση στο ταμείο, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των κλοπιμαίων από το κούρεμα καταθέσεων.
• Δεν υπάρχει σχεδιασμός για επανάληψη του εμβάσματος και στα επόμενα χρόνια.
• Ο ισχυρισμός περί πώλησης κρατικής γης για ενίσχυση του ταμείου, αποτελεί σκανδαλώδη παραπλάνηση, αλλά και επικίνδυνη τα τακτική, που μπορεί να οδηγήσει ξεπούλημα κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το Δημοκρατικό Κόμμα είχαν καταθέσει πρόταση από τον Μάρτιο του 2016 για αποκατάσταση των παθόντων από το κούρεμα, Κυπρίων καταθετών, κατόχων αξιογράφων, ταμείων προνοίας και συντάξεων, η οποία προνοούσε την αποζημίωση των «κουρεμένων» με το 10% του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος, για τα επόμενα 20 χρόνια, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο Υπουργός Οικονομικών, τον Αύγουστο του 2016 είχε λοιδορήσει την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, παραπλανητικά ισχυριζόμενος ότι οι «κουρεμένο» θα αποζημιώνονταν σε 200 χρόνια.

Με τη δική του δήθεν «πρόταση», τα θύματα του «κουρέματος» του κ. Αναστασιάδης, δεν θα αποκατασταθούν ποτέ.

Ακόμα ένα προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης σβήνει.

Οι παθόντες από τις αποφάσεις του κ. Αναστασιάδη αξίζουν αξιοπρεπούς και ειλικρινούς αντιμετώπισης και όχι κούφιες υποσχέσεις που παραπέμπουν σε ένα αδιευκρίνιστο μέλλον.

 

Γραφείο Τύπου
10 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων