Αν στρέψουμε το βλέμμα αλλού και δεν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος των ναρκωτικών, θα είμαστε συνένοχοι στην καταστροφή της νεολαίας μας
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Παιδείας για τη χρήση ναρκωτικών από μαθητές και νέους, από τα παιδιά μας  δηλαδή, επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα και διαψεύδουν αυτούς που κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών καταστρέφει τις ζωές και τις ψυχές των νέων μας και πλέον είναι φαινόμενο της καθημερινότητας.

Και επειδή, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των διωκτικών αρχών, η κυκλοφορία ναρκωτικών ουσιών στην κοινωνία και ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, δεν θα σταματήσει ποτέ, η συλλογική μας δράση πρέπει να επικεντρωθεί:

  • Στην εντατικοποίηση των εκστρατειών πρόληψης και στη διαπαιδαγώγηση γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών.
  • Στη βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας του κρατικού τομέα με τους εθελοντές του αντιναρκωτικού αγώνα.
  • Στην αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων αντιναρκωτικών δομών, όπως το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο.
  • Στη δημιουργία νέων δομών, που στόχο θα έχουν την διαχείριση των νεαρών χρηστών, από το στάδιο του εντοπισμού του χρήστη, μέχρι και την διαδικασία απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία.

Τα Δημοκρατικό Κόμμα, δια του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, εδώ και καιρό έχει πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με φορείς του αγώνα κατά των ναρκωτικών, με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων, που θα εμπλουτίζουν το υφιστάμενο πλαίσιο δράσεων.

Αν στρέψουμε το βλέμμα αλλού, αν δεν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, θα είμαστε συνένοχοι στην καταστροφή της νεολαίας μας.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

31 Ιανουαρίου 2019          

ροή ειδήσεων