Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ κ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
09 Μαΐ 2016 Ανακοινώσεις

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΗΤΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών, την σκυτάλη της απο-ενοχοποίησης της Τουρκίας και της κινδυνολογίας πήρε δυστυχώς ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

 

Την επομένη που ο κ. Ερντογάν έδωσε ένα νέο ρεσιτάλ αδιαλλαξίας στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο διαπραγματευτής μας:

 

  • Επέλεξε να του δώσει άλλοθι δηλώνοντας ότι «σήμερα ίσως να έχουμε την καλύτερη ευκαιρία από ποτέ για την επανένωση της Κύπρου»
  • Και κινδυνολογεί λέγοντας ότι «αυτή η ευκαιρία είναι μοναδική και αυτό το παράθυρο ευκαιρίας δεν θα μείνει ανοικτό για πάντα».

 

Τελικά οι κυβερνώντες πρέπει ν’ αποφασίσουν: Ο κ. Ερντογάν είναι «νεοσουλτάνος» ή «η καλύτερη ευκαιρία» για τη λύση του Κυπριακού;

 

Για μας, οι συνεχείς ήττες από την τουρκική πλευρά, είτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αποτελούν «παράθυρο ευκαιρίας», αλλά μια λανθασμένη πορεία που θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια είτε σε κακή λύση, είτε σε υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ως καθοριστική και αναγκαία προϋπόθεση για λύση, τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Γι’ αυτό προτείνουμε, η συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας να ορίζεται στο πρώτο άρθρο του σχεδίου λύσης του Κυπριακού.

 

Γραφείο Τύπου

9 Μαΐου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media