«Ανάστατος ο Κτηνιατρικός Κόσμος»
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΦΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις του Παγκύπριου Κτηνιατρικού Συλλόγου και του Κτηνιατρικού Συμβουλίου Κύπρου για τις μεθοδεύσεις που δρομολογούνται από τις διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις σε συνεργασία και με την εκτελεστική εξουσία κατά την συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, του περί της Ευημερίας των Ζώων (τροποποιητικού) Νόμου του 2019.

Η συζήτηση του Τροποποιητικού Νομοσχεδίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο με στόχο να οδηγηθεί για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής στις 31 Ιουλίου 2020.

Η προσπάθεια των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά δυστυχώς και του αρμόδιου Υπουργείου, -μέσα από σχετικές πρόνοιες του νομοσχεδίου, για τον εξοστρακισμό και ουσιαστικά τον «ευνουχισμό» του κτηνιατρικού κόσμου του τόπου, ο οποίος αριθμεί πέραν των 350 κτηνιάτρων, είναι εμφανέστατη και το λιγότερο ατυχής και απαράδεκτη.

Είναι ‘’ηλίου φαεινότερον’’ ότι εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί ως έχει τότε ουσιαστικά η κτηνιατρική στην Κύπρο τίθεται υπό την «ομηρία» των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίες μεταξύ άλλων διεκδικούν και την άσκηση κτηνιατρικής πράξης.  Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις όπου διεξήχθησαν παράτυπες μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων από φοιτητές ξένων χωρών και όχι από πτυχιούχους κτηνιάτρους. Σημειώνεται επίσης ότι η διασφάλιση της ορθής κτηνιατρικής πράξης μέσω της (πρωτόκολλα κτλ), είναι αποκλειστική ευθύνη του Κτηνιατρικού Συμβουλίου Κύπρου.

Το προωθούμενο  νομοσχέδιο παρουσιάζει επίσης κενά με ορατό τον κίνδυνο το Κράτος να χάνει μεγάλα ποσά από φορολογίες και δικαιώματα.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος έχουμε τονίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρόκειται να συναινέσει ή να συμπράξει στη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου εκτός και αν υιοθετηθούν  οι απόλυτα δικαιολογημένες θέσεις των Κτηνιατρικών Συλλόγων.

Γραφείο Τύπου – 02 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων