«Αναβάθμιση της Ε.Φ. και αύξηση των αμυντικών δαπανών, για να έχουμε την Άμυνα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Κύπρος».
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα (13/07/2020) εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε στον κ. Πετρίδη τη θέση του ΔΗΚΟ ότι είναι αναγκαία και απαραίτητη η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς και η αύξηση των αμυντικών δαπανών, για να μπορούμε να έχουμε την Άμυνα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Κυπριακή Δημοκρατία.

(VIDEO Δηλώσεων Προέδρου ΔΗΚΟ και Υπουργού Άμυνας) https://youtu.be/1REXoKx_hbg

Αυτούσια η δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος:

«Σε μια περίοδο όπου διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο μια κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και επεκτατικότητα οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι έτσι ώστε η αμυντική μας θωράκιση να βρίσκεται σε επίπεδα έτσι ώστε αυτή να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, αποτρεπτικό στοιχείο σε αυτή την επιθετικότητα».

«Εμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα πάντα θέταμε τα θέματα που αφορούν την άμυνα μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί πιστεύουμε ακριβώς ότι ο τομέας της Άμυνας δεν είναι ένας τομέας που πρέπει να προσεγγίζεται μέσα από ένα κομματικό φακό, αλλά πρέπει να εξυπηρετεί το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».

«Θέλω να συγχαρώ τον φίλο Υπουργό Άμυνας για την ανάληψη ενός πάρα πολύ σημαντικού έργου σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Και θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί σήμερα μας έδωσε την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για το πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε αμυντική θωράκιση του τόπου, να εκσυγχρονίσουμε την Εθνική Φρουρά, να προωθήσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Και είχα την ευκαιρία να του μεταφέρω την πάγια θέση του Δημοκρατικού Κόμματος για την ανάγκη αναβάθμισης όχι μόνο των υποδομών της Εθνικής Φρουράς αλλά και των συνολικών δαπανών, που δαπανούνται για την Εθνική Φρουρά, πιστεύουμε ότι αυτές οι δαπάνες θα πρέπει να αυξηθούν, για να έχουμε την Άμυνα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Κύπρος».

«Κατανοούμε φυσικά ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τα δημόσια οικονομικά, όμως ειλικρινά πιστεύουμε πως πρέπει να μπει κάτω ένας μεσοπρόθεσμος,  μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την αναβάθμιση των αμυντικών δαπανών της χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε σχέση με τη διεύρυνση των συνεργασιών της Κ.Δ. ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την όποια διευρυμένη συνεργασία μπορεί να υπάρξει αυτή την περίοδο με σημαντικούς περιφερειακούς παίκτες όπως είναι ΗΠΑ, για την εκπαίδευση των στελεχών της Εθνικής Φρουράς».

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε τονίσει πως αυτές οι συνεργασίες προσφέρονται προς αξιοποίηση αυτή την περίοδο για να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κ.Δ. αλλά για να προωθηθεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Επομένως τέτοιες εξελίξεις σίγουρα είναι θετικές για τον τόπο μας»

Γραφείο Τύπου

13 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων