Ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά της κυβέρνησης Αναστασιάδη έναντι του προβλήματος των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι, η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με το θέμα των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων και βεβαίως δεν έχει ούτε σχεδιασμό αντιμετώπισης, αυτού του κρίσιμου προβλήματος.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε μάλιστα ότι είναι θέμα που αφορά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την ίδια ώρα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου χαρακτήρισε «κηλίδα στη φήμη της χώρας» τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια και άφησε να νοηθεί ότι, οι μεθοδολογίες που ακολουθούνται στην κατεύθυνση της μείωσης των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, δεν έχουν φέρει αποτελέσματα.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη:

• Συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επικίνδυνα, έναντι ενός προβλήματος, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της κυπριακής οικονομίας και της κοινωνίας.
• Επιλέγει να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, για να δημιουργεί εντυπώσεις και παραπλανεί το λαό.
• Δεν έχει πρόθεση, ούτε υπάρχει σχέδιο, να αντιμετωπίσει το πιο ψηλό ποσοστό ιδιωτικού δανεισμού της Ευρώπης και το πιο ψηλό ποσοστό Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων στον κόσμο.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το Δημοκρατικό Κόμμα, εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταθέσει προτάσεις, συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες με απτά, θετικά αποτελέσματα.

Η δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, θα θεσμοθετήσει νέους τρόπους δραστικής αντιμετώπισης του ζητήματος, έτσι ώστε, από τη μια να μπορέσουν οι οφειλέτες να καταστούν αξιόχρεοι και να μη κινδυνεύουν περιουσίες και από την άλλη να μπουν γερές και υγιείς βάσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Αναστασιάδη, οι δυνάμεις της Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, έχουμε και σχέδιο και αξιόπιστη πρόταση.

 

Γραφείο Τύπου
18 Σεπτεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων