Ανέτοιμη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την πανδημία και ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε προειδοποιήσει από τον Σεπτέμβριο για το 2ο κύμα πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πανηγύριζε για τη μείωση των κρουσμάτων και λειτουργούσε ως εάν να μην ανέμενε ότι θα έπληττε την Κύπρο νέο κύμα.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις της και δυστυχώς έχουν επιβεβαιωθεί οι δικές μας ανησυχίες.

Ως εκ τούτου υπήρξε ανεπαρκής προετοιμασία και τεράστια καθυστέρηση στη λήψη μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Τα λάθη της κυβέρνησης, έχουν καταστήσει τους μηχανισμούς ανέτοιμους να αντιμετωπίσουν το 2ο κύμα της υγειονομικής αυτής κρίσης.

Παντελώς ανεπαρκή είναι και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, αφού  δεν θωρακίζουν αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο, που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

Ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, λειτουργεί ως εάν να μην υπάρχει 2ο κύμα πανδημίας. Δεν έχει καν αναθεωρήσει και προσαρμόσει στα νέα δεδομένα τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021, όπως πολύ σωστά  κάνει η Ελλάδα.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, αντί να συνεχίζει να μιλά για αναμενόμενη θεαματική ανάπτυξη της οικονομίας ενώ αφήνει εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.  

Γραφείο Τύπου

13 Νοεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων