Απάντηση στο ΑΚΕΛ
Ανακοινώσεις |

Δυστυχώς, εννέα μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ επέλεξε τη σύγκρουση και την αποσταθεροποίηση, για δημιουργία εντυπώσεων.

Χωρίς να δώσει την παραμικρή πίστωση χρόνου στον νέο Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε Πρόταση Νόμου για τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων. 

Με αυτή την κίνηση εντυπώσεων, το ΑΚΕΛ:

1. Επιχείρησε να στερήσει από τη νέα κυβέρνηση τη δυνατότητα να φέρει ενώπιον της Βουλής και του λαού μια ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος των ΜΕΔ.

2. Επιχείρησε να προκαλέσει πρόβλημα αυτές τις πρώτες μέρες της μετάβασης της νέας διακυβέρνησης και ενώ τα βλέμματα των οίκων αξιολόγησης και των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στραμμένα στην Κύπρο.

3. Επιχείρησε να δυναμιτίσει το διάλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ, καθοδηγούμενο από αντιπολιτευτικό μένος εναντίον της νέας διακυβέρνησης, από τα πρώτα της βήματα, απέρριψε την συμβιβαστική τροπολογία για αναστολή εκποιήσεων για ένα μήνα, η οποία θα καθησύχαζε τις ανησυχίες όλων και θα έδινε παράλληλα τη δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να ενεργήσει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει λύπη για την ευκολία με την οποία το ΑΚΕΛ επιλέγει την πρόκληση κρίσης και δημοσιονομικής αστάθειας, μόνο και μόνο για να στείλει στους πολίτες το μήνυμα ότι θα ασκεί σκληρή και στείρα αντιπολίτευση.

Γραφείο Τύπου

9 Μαρτίου 2023

ροή ειδήσεων