Απάντηση στον ΔΗΣΥ για το Κυπριακό
Ανακοινώσεις |

Απαντώντας στην εκ του πονηρού πρόκληση του ΔΗΣΥ, το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι:

  • Το Δημοκρατικό Κόμμα συμφωνεί με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί, ακριβώς για να βελτιωθούν οι αρνητικές αναφορές του Πλαισίου Γκουτέρες και να διεκδικηθεί η επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη.
  • Το Δημοκρατικό Κόμμα διαφωνεί με τη θέση, που εξέφρασε πριν τις Προεδρικές Εκλογές ο τέως Προέδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δήλωσε ότι θα υπέγραφε το Πλαίσιο Γκουτέρες ως Ενδιάμεση Συμφωνία. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε εάν η σημερινή ηγεσία του ΔΗΣΥ θα υπέγραφε το Πλαίσιο Γκουτέρες ως Ενδιάμεση Συμφωνία.

Και επειδή ο ΔΗΣΥ έκανε λόγο για ξεκάθαρες τοποθετήσεις, θα είχε ενδιαφέρον εάν ο ΔΗΣΥ έπαιρνε κάποια ξεκάθαρη θέση αναφορικά με την ορθότατη και εύλογη πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο αναβαθμισμένο και πιο ουσιαστικό ρόλο στο Κυπριακό. Μέχρι στιγμής, οι διάφορες δηλώσεις στελεχών του ΔΗΣΥ επί της πρωτοβουλίας Χριστοδουλίδη, είτε προκαλούν σύγχυση, είτε παραπέμπουν σε ευρωσκεπτικισμό.

Γραφείο Τύπου

16 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων