ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
Ανακοινώσεις |

Η σημερινή απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει λεγόμενους «δασμούς» στην βοήθεια που αποστέλλεται στους εγκλωβισμένους συμπατριώτες μας είναι απαράδεκτη, απάνθρωπη και καταδικαστέα.
Τα αγαθά αυτά αποτελούν σανίδα σωτηρίας για τους εγκλωβισμένους αφού πολλοί από αυτούς αδυνατούν να τα προμηθευτούν από μόνοι τους.

Με την σημερινή αυτή ενέργεια το κατοχικό καθεστώς παραβιάζει τη συμφωνία της 3ης Βιέννης και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι ο κ. Ακκιντζί ενεργεί ως εκπρόσωπος της Άγκυρας. Δυστυχώς ο κ. Ακκιντζί και η Τουρκία επιδιώκουν την αναβάθμιση και αναγνώριση «θεσμών» του ψευδοκράτους εις βάρος της επιβίωσης μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη οφείλει άμεσα να καταγγείλει διεθνώς τις ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος. Οφείλει επίσης να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίζουν την επιβίωση των εγκλωβισμένων συμπατριωτών μας.

Σημειώνουμε με ανησυχία την ουδέτερη στάση των Ηνωμένων Εθνών σε ένα ανθρωπιστικό αλλά και πολιτικό θέμα το οποίο δημιουργήθηκε από την άρνηση της Τουρκικής πλευράς να εφαρμόσει τη συμφωνία της 3ης Βιέννης. Ανησυχία προκαλεί επίσης η αναφορά σε «Τουρκοκυπριακή διοίκηση» («Turkish Cypriot administration») στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την UNIFICYP.

 

Γραφείο Τύπου
4/10/2017

ροή ειδήσεων