ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Ανακοινώσεις |

Η λίστα του Υπουργού Οικονομικών με τους δημόσιους υπαλλήλους που υποτίθεται ότι παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία, κατέχοντας κομματικά αξιώματα, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να θολώσει τα νερά και αποστραφεί το βλέμμα της κοινής γνώμης από τη διάτρητη απόφαση του ιδίου του Υπουργού να τοποθετήσει στέλεχος του ΔΗΣΥ στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η λίστα του κ. Γεωργιάδη πρόχειρα φτιαγμένη και κακογραμμένη, πάσχει από ανακρίβειες, καθώς υπάρχουν άτομα:

Που δεν είναι καν δημόσιοι υπάλληλοι
Που δεν είναι κομματικοί αξιωματούχοι
Που δεν επιβάλλεται από το νόμο να ζητήσουν έγκριση για να κατέχουν κομματικό αξίωμα
Απουσιάζουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΣΥ που όχι μόνο κατέχουν κομματικό αξίωμα, αλλά εμφανίζονται συχνότατα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Υπουργός Οικονομικών είναι να απαντήσει στα ερωτήματα της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή και να διορθώσει την οποιαδήποτε λανθασμένη του πράξη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, συμμορφούμενο με τις πρόνοιες του νόμου, ζήτησε από όσα στελέχη του κόμματος δεν το έπραξαν ακόμα, εάν απαιτείται, να προβούν σε όλες τις διαδικασίες, για να λάβουν άδεια κατοχής κομματικού αξιώματος.

 

Γραφείο Τύπου
25 Απριλίου 2017

ροή ειδήσεων