Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου
12 Ιούν 2019 Ανακοινώσεις

Η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, σε συνεδρίαση της, συζήτησε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Στη συνεδρίαση, κατατέθηκε έκθεση για τις ευρωεκλογές, του Γενικού Γραμματέα, Άθου Αντωνιάδη και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη σε πολιτική ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών.

Η Κεντρική Επιτροπή αποτίμησε θετικά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, εκτιμώντας ότι η σημαντική αύξηση του ποσοστού του Δημοκρατικού Κόμματος (3%), σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2014:

  • Αποτελεί επιβράβευση της αξιοπιστίας, της συνέπειας και του διαχρονικού ευρωπαϊκού προσανατολισμού του Δημοκρατικού Κόμματος.
  • Επιβεβαιώνει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον κεντρώο χώρο.

Η Κεντρική Επιτροπή θεωρεί ότι στην εκλογική νίκη, μεγάλη συμβολή είχαν:

  • Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ κρίνεται ως άκρως επιτυχημένο, γεγονός που βοήθησε στη προσέλκυση ψηφοφόρων από άλλους χώρους και σε ψηλή συσπείρωση του ΔΗΚΟ.
  • Η συνεργασία με το Κίνημα «Αλληλεγγύη» και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Προέδρου του κινήματος, Ελένης Θεοχάρους.
  • Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η ευθύτητα των πολιτικών θέσεων, προτάσεων και τοποθετήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που επικροτήθηκε από ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών.

Η Κεντρική Επιτροπή εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία της για το ψηλό ποσοστό της αποχής και αποφασίστηκε όπως το Δημοκρατικό Κόμμα αναλάβει σύντομα νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξουν όσα απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική.

Η Κεντρική Επιτροπή εκτιμά ότι η εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος συνέβαλε στη συρρίκνωση του διπολισμού και ενίσχυση του κεντρώου χώρου και ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ενισχυμένο πολιτικά από το θετικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, συνεχίζει με Καθαρές Θέσεις και Σύγχρονες Λύσεις, δίνοντας Ελπίδα και Προοπτική στη χώρα και τους πολίτες.

Γραφείο Τύπου

12 Ιουνίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media