Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου
Ανακοινώσεις |

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος, σε συνεδρίαση του, αποτίμησε θετικά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και δηλώνει ικανοποίηση, καθώς εκτιμά το αποτέλεσμα ως μία εκλογική νίκη.

  • Το Δημοκρατικό Κόμμα πέτυχε μια σημαντική αύξηση του ποσοστού του (3%) σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2014.
  • Παρά τη γενικότερη αυξημένη αποχή, το Δημοκρατικό Κόμμα σημείωσε πρωτοφανή για ευρωεκλογές συσπείρωση και προσέλκυσε σημαντικές εισροές.  

Το Εκτελεστικό Γραφείο θεωρεί ότι στην εκλογική νίκη, μεγάλη συμβολή είχαν:

  • Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ κρίνεται ως άκρως επιτυχημένο, γεγονός που βοήθησε στη προσέλκυση ψηφοφόρων από άλλους χώρους και σε ψηλή συσπείρωση του ΔΗΚΟ. Επιπρόσθετα, το Εκτελεστικό Γραφείο εκφράζει τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με το Κίνημα «Αλληλεγγύη» και τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Προέδρου του κινήματος, Ελένης Θεοχάρους.
  • Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η ευθύτητα των πολιτικών θέσεων, προτάσεων και τοποθετήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που επικροτήθηκε από ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών.

Το Εκτελεστικό Γραφείο εκτιμά ότι η εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος συνέβαλε στη συρρίκνωση του διπολισμού και ενίσχυση του κεντρώου χώρου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον κεντρώο χώρο.  

Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου επιβράβευσαν την αξιοπιστία, τη συνέπεια και τον διαχρονικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ενισχυμένοι πολιτικά από το θετικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, συνεχίζουμε με Καθαρές Θέσεις και Σύγχρονες Λύσεις, δίνοντας Ελπίδα και Προοπτική στη χώρα και τους πολίτες.

Γραφείο Τύπου

30 Μαΐου 2019

ροή ειδήσεων