Αποζημίωση “Κουρεμένων” Κυπρίων καταθετών, κατόχων αξιογράφων και ταμείων προνοίας και συντάξεων.
WEB TV, Στήλη Προέδρου |

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, παρουσιάζει την πρόταση του κόμματος που απαντά σε μια μεγάλη μερίδα Κυπρίων πολιτών οι οποίοι άδικα έχασαν τις καταθέσεις τους και έμειναν εκτεθειμένοι.

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής διάσκεψης ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος για την αποζημίωση που εισηγούμαστε να δοθεί σε κουρεμένους καταθέτες, κατόχους αξιογράφων, σε κουρεμένα ταμεία προνοίας και ταμεία συντάξεως που είχαν να αντιμετωπίσουν τις δυσάρεστες αποφάσεις του Μαρτίου του 2013. Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ανταλλάξουμε απόψεις για την πρόταση, μαζί με τον πρόεδρο και τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, όπως επίσης και με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Κουρεμένων Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας και επιδίωξη μας θα είναι να έχουμε αυτή την συζήτηση και αυτόν τον διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους  φορείς, γιατί πιστεύουμε ότι η δική μας πρόταση είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να καθιερώσουμε ένα σύστημα αποζημίωσης για να άρουμε μια αδικία που επιβλήθηκε σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας που κλήθηκαν να πληρώσουν τα λάθη άλλων.

Εμείς πιστεύουμε ότι με την καταβολή του 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας μας για τα επόμενα 20 χρόνια, σε ένα ταμείο που θα έχει ως στόχο την αποζημίωση αυτών των ομάδων συμπολιτών μας θα μπορέσουμε να άρουμε μια αδικία, που έχουμε ηθική υποχρέωση να άρουμε αυτή την στιγμή.

Οι εισηγήσεις που ακούσαμε ήταν πάρα πολύ χρήσιμες καθώς θεωρούμε ακριβώς ότι  θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος με την βοήθεια ιδιωτικών επαγγελματικών ταμείων, έτσι ώστε να αποπληρώνονται ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι συντομότερα, παρά στην λήξη των 20 χρόνων, ως επίσης θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε κατόχους αξιογράφων που είχαν αξιόγραφα αξίας άνω των 100,000 ευρώ και όπως έγινε στην περίπτωση των καταθετών. Εμείς ακούμε αυτές τις εισηγήσεις  και συμφωνούμε με τέτοιες προσεγγίσεις, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι το ότι έχει ξεκινήσει ένας διάλογος. Για να συζητήσουμε ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.

Εμείς έχουμε καταθέσει μια εισήγηση, είναι δεκτή η κριτική, καλοδεχούμενη, απλά ρωτάμε εκείνους που διαφωνούν μαζί μας, να μας πουν πια είναι η δική τους αντιπρόταση και ιδιαίτερα ρωτάμε την Κυβέρνηση να μας πει ποια είναι η δική τους πρόταση για να αποκαταστήσουμε κάποιους συμπολίτες μας για να άρουμε αυτές τις αδικίες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει την Κυβερνητική πρόταση, ελπίζουμε ότι η δική μας εισήγηση θα οδηγήσει έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο αποζημίωσης.»

ροή ειδήσεων