Ας αντλήσουμε δύναμη και πίστη και με αποφασιστικότητα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Ανάσταση της πατρίδας μας
Ανακοινώσεις |

Αυτές τις ώρες, της αναμονής για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Είθε, η Ανάσταση του Κυρίου, να φέρει σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, πνευματική και ψυχική ανάταση και να γεμίσει με δύναμη τους συνανθρώπους μας, που υποφέρουν.

Είθε, η νίκη του Καλού επί του κακού, να ενισχύσει την πίστη στον αγώνα της πατρίδας μας για δικαίωση.

Για τεσσαρακοστό τέταρτο χρόνο θα ζήσουμε το Πάσχα σε συνθήκες ημικατοχής, με τους πρόσφυγες μας, τους εγκλωβισμένους, τους αγνοούμενους και τους πεσόντες μας, να παραμένουν αδικαίωτοι.

Δυστυχώς, η τουρκική αδιαλλαξία δεν έχει επιτρέψει την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό και η διεθνής κοινότητα δεν έχει ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις στην Τουρκία, για να υπάρξει προοπτική για επίτευξη συμφωνίας, με στερεή βάση, που να μην καθίσταται έρμαιο στις τουρκικές επιδιώξεις.

Άλλο είναι μια λύση, βιώσιμη, λειτουργική, διαρκής και δημοκρατική και άλλο είναι το κλείσιμο του κυπριακού, όπως δυστυχώς προνοούσε η πρόταση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Από το 2004, ανακαλούμε στη μνήμη μας, το διάγγελμα του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, μία εκ των κορυφαίων στιγμών αντίστασης και αξιοπρέπειας της ιστορίας του Ελληνισμού, έναντι στην προσπάθεια κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήταν και τότε Μεγάλη Εβδομάδα.

Η λεπτομερής, εμπεριστατωμένη ανάλυση του Τάσσου Παπαδόπουλου για το σχέδιο Ανάν, συμπυκνώνεται στην εξής παράγραφο:

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘‘κοινότητα’’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.».

Αυτά τα λόγια, αποτελούν τη βάση των θέσεων και της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος και θα έπρεπε να είναι ο βασικός άξονας της πολιτικής της πλευράς μας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμάται πως θα είναι δύσκολο για την Κύπρο και το λαό μας.

Ας αντλήσουμε δύναμη και πίστη και με αποφασιστικότητα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Ανάσταση της πατρίδας μας.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

 

Γραφείο Τύπου
6 Απριλίου 2018

ροή ειδήσεων