«Χαμένες γνωματεύσεις, χαμένη αξιοπιστία»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Θλίψη αλλά και οργή προκαλεί η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου ότι με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας ψάχνουν να βρουν τις δύο γνωματεύσεις της Γενικής Εισαγγελίας   σε σχέση με το Κυπριακό Πρόγραμμα Επενδύσεων.

Προκαλεί θλίψη η κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αγνόησε τη Γενική Εισαγγελία και ότι αποδέχεται τις γνωματεύσεις της, μόνον όταν το περιεχόμενο τους είναι σύμφωνο με τις κυβερνητικές επιδιώξεις.   

Σημειώνεται πως ο Γενικός Ελεγκτής έκανε αναφορά σε αυτές τις γνωματεύεις πριν από δυο μήνες ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. Άρα οι σημερινές δικαιολογίες ότι δήθεν δεν ήξεραν πως υπάρχουν, δεν πείθουν κανένα.

Προκαλεί οργή η απόδειξη, για μια ακόμα φορά,  ότι η κυβέρνηση της διαπλοκής είχε κάνει δική της υπόθεση και ότι διαχειριζόταν το Πρόγραμμα με δική της ατζέντα.

Η ευθύνη για την κατάχρηση του ΚΕΠ και για το διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου, ανήκει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.

Εκτός από τις γνωματεύσεις, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, έχασε και την αξιοπιστία της.

Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται η ορθότητα της απαίτησης μας να δοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται η ορθότητα της απαίτησης μας για Έλεγχο, Διαφάνεια και Κάθαρση.

Γραφείο Τύπου

4 Φεβρουαρίου 2021

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media