Χρ. Ερωτοκρίτου: Η κατάσταση στα δικαστήρια Λευκωσίας είναι εξωπραγματική, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δηλώσεις της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2023

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να εξετάσουμε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2023.

Ένα υπουργείο που όντως είναι επιφορτισμένο με έναν πολύ σημαντικό τομέα, αυτό της διαφύλαξης, της νομιμότητας, της προαγωγής της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός εκάστου πολίτη. Την ίδια στιγμή, για να περιφρουρεί την ασφάλεια ενός εκάστου πολίτη όταν ζει και διακινείται σε αυτό τον τόπο.

Όσο αφορά τα θέματα της δικαιοσύνης, τονίσαμε για ακόμη μια φορά στην Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και στο Ανώτατο Δικαστήριο την μεγάλη μας αγωνία για την κακή κατάσταση που υπάρχει στα δικαστήρια, με τις καθυστερήσεις, με τα προβλήματα που έχουμε στην διαδικασία της απονομής της δικαιοσύνης, αλλά και ιδιαίτερα για την άθλια κατάσταση στην οποία είναι αναγκασμένοι να λειτουργούν όλοι οι οποίοι εμπλέκονται στον τομέα της δικαιοσύνης στην επαρχία Λευκωσίας.

Η κατάσταση στα δικαστήρια Λευκωσίας είναι εξωπραγματική, είναι μια κατάσταση η οποία δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν από εμάς και είναι δεδομένο ότι η Λευκωσία είναι ο φτωχός συγγενής της δικαιοσύνης.

Από εκεί και πέρα συζητήσαμε θέματα τα οποία άπτονται των εισηγήσεων στις οποίες επιμένει το Δημοκρατικό Κόμμα, που αφορά την δημιουργία του δικαστηρίου επίλυσης μικροδιαφορών, ενός δικαστηρίου, μιας διαδικασίας, η οποία με γρήγορη και εκσυγχρονισμένη διαδικασία θα ακούει και θα επιλύει μικροδιαφορές, προσπαθώντας έτσι να συμβάλει και στην πιο εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας.

Γιατί δεν μπορεί σήμερα κάποιος να αναμένει να εισπράξει το λαβείν του, για 5 ή για 10 χρόνια και να θεωρούμε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία και να αποδίδει με σωστούς στους ρυθμούς.

Συζητήσαμε επίσης τα θέματα που αφορούν την αστυνομία, το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές κενές θέσεις με αστυνομία, την αναβάθμιση των μισθοδοτικών κλιμάκων των αστυνομικών, η οποία πρέπει να προχωρήσει με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Γιατί θεωρούμε ότι το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει ο κύπριος πολίτης πρέπει να αναβαθμισθεί και οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οι Κύπριοι πολίτες 24 ώρες την ημέρα νιώθουν ότι είναι ασφαλείς όταν ζουν, διακινούνται και εργάζονται σε οποιαδήποτε σημείο της χώρας.

Γραφείο Τύπου

18 Νοεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων