Χρ. Ορφανίδης: Δυστυχώς, τα ιατρεία στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Αθηένου παραμένουν κενά
Ανακοινώσεις |

Το 2020 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και κατασκευάστηκε στην Αθηένου το Κέντρο Υγείας, ένα Πολυδύναμο Κέντρο όπου θα στεγάζονται ιατροί ειδικοτήτων όπως Καρδιολογίας, Δερματολογίας, Παιδιατρικής, Οδοντιατρικής, Γενικής Χειρουργικής, Παθολογικής και άλλων ειδικοτήτων όπως είχε σχεδιάσει ο τότε Υπουργός Υγείας που μερίμνησε γι’ αυτό.

Μετά από αυτεπάγγελτη εγγραφή εκ μέρους μου για συζήτηση του όλου θέματος στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής έχω αναφέρει ότι, το όλο οικοδόμημα στοίχισε γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και στο εν λόγω κτίριο εργάζεται νοσηλευτικό προσωπικό, καθαρίστριες, γραφείς και άλλος άγνωστος αριθμός σε εμένα.

Δυστυχώς τα ιατρεία στο εν λόγω Κέντρο παραμένουν κενά, εκτός από το Οδοντιατρικό Κέντρο όπου αγοράστηκε εξοπλισμός αλλά δεν διαθέτει οδοντίατρο.

Με τη δημιουργία του Κέντρου υπήρχε κυβερνητική ιατρός, η οποία αφού συμπλήρωσε τον αριθμό των 2500 ασθενών που γράφτηκαν στο όνομά της ως προσωπικός ιατρός αυτών, όπως υπώθηκε σε συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 από τον διευθυντή του ΟΚΥΠΥ και τον Δήμαρχο Αθηένου, ακολούθως ιδιώτευσε.

Χρίστος Ορφανίδης

Βουλευτής Δημοκρατικού Κόμματος

ροή ειδήσεων