Χρ. Παντελίδης: Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργού Εσωτερικών να βάλει τάξη στις εκμισθώσεις χαλίτικης γης
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των εκμισθώσεων κρατικής γης.

Είναι ένα ζήτημα το οποίο κρατάει εδώ και δεκαετίες και αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι το γεγονός πως υφίσταται κανονιστικό κενό, το οποίο επιτρέπει φαινόμενα διαπλοκής, φαινόμενα διαφθοράς, φαινόμενα αδιαφάνειας και φαινόμενα προνομιακής μεταχείρισης ιδιωτών, καθώς δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο πλαίσιο κανονισμών, διαδικασιών και διαφάνειας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της χαλίτικης γης. Με αποτέλεσμα, να μπορούν, κατά καιρούς, επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν προνομιακή ενημέρωση ή προνομιακή γνώση για συγκεκριμένες εκτάσεις γης, να τις αξιοποιήσουν.

Αυτό που χαιρετίζουμε είναι το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, έχει την πρόθεση να βάλει τάξη σε αυτό το προβληματικό φαινόμενο δεκαετιών, έτσι ώστε η διαχείριση της κρατικής γης και οι εκμισθώσεις κρατικής γης να γίνονται με κανόνες διαφάνειας, με κανόνες χρηστής διοίκησης, με κανόνες ισότιμης και ίσης μεταχείρισης όλων των ενδιαφερομένων, με κανόνες, δηλαδή, που θα προάγουν και θα προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.

Γραφείο Τύπου

1 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων