Χρ. Παντελίδης: Η διαφάνεια, ο έλεγχος και η χρηστή διοίκηση είναι προτεραιότητες για την ΕΕ και για το ΔΗΚΟ
Έκθεση Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού ΣΥνεδρίου Επιτροπή Ελέγχου Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Επιτροπή Οικονομικών
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη:

Η διαφάνεια, ο έλεγχος και η χρηστή διοίκηση είναι προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το Δημοκρατικό Κόμμα

“Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των τριών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ελέγχου, Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξετάσαμε την Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2020, την οποία παρουσίασε στις Επιτροπές ο εκπρόσωπος της Κύπρου στο Σώμα, κ. Λάζαρος Λαζάρου.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, η διαφάνεια, έλεγχος και η χρηστή διοίκηση είναι αναγκαία θεμέλια για ένα σύγχρονο, ευνομούμενο, ευρωπαϊκό κράτος και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουν σε αυτές τις αρχές και στο Ελεγκτικό Συνέδριο ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία.

Η Κύπρος, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί αρνητικά σε αυτό τον τομέα, τόσο με πολλά φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, όσο και με προσπάθειες της κυβέρνησης για παρακώλυση του έργου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι, πολύ πρόσφατα, τον περασμένο Μάιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο μαζί με τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν ανησυχία για την κατάσταση στην Κύπρο και κάλεσαν «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να σεβαστούν τον συνταγματικό ρόλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και να την διευκολύνουν στην εκτέλεση της εντολής της.

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο για το έργο του και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο και την αποστολή της κυπριακής Ελεγκτικής Υπηρεσίας για διαφάνεια, έλεγχο και χρηστή διοίκηση και να καλεί την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο”.

Γραφείο Τύπου

11 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων