Χρ. Παντελίδης: Η νομοθετική ρύθμιση της λειτουργίας ξενώνων θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης υγιούς, ανταγωνιστικού και ποιοτικού περιβάλλοντος σε ακόμα έναν κλάδο του τουρισμού
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού η συζήτηση της Πρότασης Νόμου για ρύθμιση της Ίδρυσης και Λειτουργίας ΞΕΝΩΝΩΝ στην Κύπρο, την οποία έχουμε καταθέσει από κοινού με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας μας είναι η κάλυψη του νομοθετικού κενού που υπάρχει στη χώρα μας αναφορικά με την ύπαρξη και λειτουργία αυτού του τουριστικού κλάδου, ο οποίος συμβάλλει ήδη στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας και προσελκύει μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών, κυρίως νέων, που επιλέγουν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο «με μια βαλίτσα στον ώμο» (Back-packers) και να προσθέτουν στο τουριστικό εισόδημα των χωρών.

Είναι προφανές ότι η θέσπιση ενός τέτοιου νομοθετικού πλαισίου θα δημιουργήσει τις συνθήκες ανάπτυξης υγιούς, ανταγωνιστικού και ποιοτικού περιβάλλοντος, σε ακόμα ένα κλάδου του κυπριακού Τουρισμού.

ροή ειδήσεων