Χρ. Παντελίδης: Η Βουλή έπραξε το καθήκον της στο άνοιγμα της αγοράς Ηλεκτρισμού, η καθυστέρηση βαραίνει την Εκτελεστική Εξουσία
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

“Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας συζητήσαμε την καθυστέρηση η οποία παρατηρείται για το άνοιγμα της αγοράς Ηλεκτρισμού.

Ακούσαμε λόγους, ή δικαιολογίες, από τα αρμόδια Υπουργεία, από τον Ρυθμιστή και απο την Αρχή Ηλεκτρισμού, που καταγράφηκαν από την Επιτροπή.

Όμως, θα ήθελα ως Βουλευτής να υπερασπιστώ την Βουλή των Αντιπροσώπων, ούτε καν το δικό μου κόμμα αλλά ολόκληρη την Βουλή των Αντιπροσώπων, και να επαναλάβω αυτό που έχω πει και στην Επιτροπή:

Τίποτα που να αφορά το άνοιγμα της αγοράς Ηλεκτρισμού δεν εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων. Όλη η ευθύνη και η καθυστέρηση είναι στα χέρια των Αρμοδίων Υπουργείων και των Αρμοδίων Ρυθμιστικών Αρχών και της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Το λέω αυτό γιατί, σε αυτό τον τόπο, έχουμε συνηθίσει να συζητάμε όλα τα ζητήματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων – και καλά κάνουμε – αλλά είναι σωστό και δίκαιο να ξέρουμε, να ξέρουν οι πολίτες, ποιος ευθύνεται και για ποιο πράγμα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και ειδικότερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας έχει νομοθετήσει όλα όσα έπρεπε να νομοθετήσει σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς και μάλιστα σε χρόνους ρεκόρ, προς πίστη και του Προέδρου της Επιτροπής και όλων των μελών της. Και αναμένουμε, απαιτούμε, για την ακρίβεια, και από την Εκτελεστική Εξουσία να ενεργεί με την ίδια αφοσίωση, την ίδια υπευθυνότητα και κυρίως την ίδια ταχύτητα”.

Γραφείο Τύπου

20 Σεπτεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων