Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην ανατολική Μεσόγειο
Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερωθήκαμε για το Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην ανατολική Μεσόγειο.
Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι το Μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυπριακής πολιτείας μετά την τουρκική κατοχή αυτή καθ’ αυτή, η οποία είναι και η βασική αιτία διόγκωσης αυτού του προβλήματος.
Σημειώνω, κατ’ αρχάς, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι η διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της πέτυχε την αναστροφή του αρνητικού ισοζυγίου των προηγούμενων ετών και, πλέον, οι αναχωρήσεις παράτυπων μεταναστών από την Κύπρο είναι περισσότερες από τις αφίξεις.
Επιπρόσθετα, σημειώνω με ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι η Κύπρος πέτυχε την συμπερίληψη όλων των εισηγήσεων και αιτημάτων της στο εν λόγω επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι πρώτοι δέκα μήνες δράσης της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη σε σχέση με το Μεταναστευτικό έχουν σαφές, θετικό πρόσημο.
Δικαιολογημένα, επομένως, είμαστε αισιόδοξοι για την πάρα πέρα αντιμετώπιση του προβλήματος.
9 Ιανουαρίου 2024
Γραφείο Τύπου