Χρ. Σαββίδης: Πρέπει να δοθεί έμφαση στις μεταπτυχιακές σπουδές γιατρών και επιστημόνων
Επιτροπή Υγείας Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής
Ανακοινώσεις |

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου, κ. Χρύσανθος Σαββίδης, μαζί με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, επισκεφθήκαν σήμερα το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της επιτροπής, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ινστιτούτο σε θέματα Γενετικής και Νευρολογίας. Τονίσθηκε επίσης το όραμα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής να λειτουργήσει ως Διεθνές Κέντρο Αριστείας και Περιφερειακό Κέντρο Παραπομπής στους τομείς της Νευρολογίας, της Γενετικής, της Βιοϊατρικής, της Ιατρικής και των συναφών Επιστημών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τους αναλύθηκαν τα επτά μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ και Διδακτορικό στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας που προσφέρονται από το Ινστιτούτο.

Ο κ. Σαββίδης, πρόσθεσε, ότι πρωταρχικός  σκοπός του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής είναι η υγεία και ευημερία των συνανθρώπων μας, μέσα από την πρόληψη των ασθενειών, τις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, την επιστημονική έρευνα και την ακαδημαϊκή κατάρτιση που προσφέρει.

Τέλος ο κ. Σαββίδης, ανάφερε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών προγραμμάτων αλλά και των εκπαιδεύσεων που παρέχονται σε γιατρούς, επιστήμονες και φοιτητές, αφού το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου θεωρείται το πιο προηγμένο τριτοβάθμιο ακαδημαϊκό κέντρο της χώρας μας στον τομέα της υγείας.

Γραφείο Τύπου

19 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων