ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
24 Δεκ 2018 Ανακοινώσεις

Ας υψωθούμε πάνω από την σκληρή πραγματικότητα

Χριστούγεννα και ας αντλήσουμε λίγη αισιοδοξία και πίστη από το υπερφυσικό γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου και ας υψωθούμε πάνω από τη σκληρή πραγματικότητα.

Εμείς, εδώ, σ’ αυτό το νησί της Μεσογείου, θα γιορτάσουμε και τα φετινά Χριστούγεννα με τις πληγές ανοικτές. Μα το άστρο της Βηθλεέμ θα φωτίσει και πάλι τη ζωή μας. Θα μας θυμίσει ότι γεννήθηκε ο Χριστός, ο Υιός του Θεού, που εστάλη από τον Πατέρα να λυτρώσει το λαό Του.

Ο λαός μας, «ο πορευόμενος εν σκότει», στρέφει τα μάτια του στο φτωχότερο και ενδοξότερο θρόνο του σύμπαντος, στην ταπεινή φάτνη. Και βλέπει εκεί φως μέγα.

Δυστυχώς ο Ελληνισμός της Κύπρου, ζει τα τελευταία χρόνια στο σκοτάδι και απειλείται όλο και περισσότερο, από έξωθεν και έσωθεν εχθρούς και πολέμιους.

Το αύριο του κατάντησε επισφαλές και αβέβαιο. Οι κίνδυνοι που μας περιβάλλουν είναι απτοί και πρωτοφανείς. Ουδέποτε στην ιστορική του πορεία, ο Κυπριακός Ελληνισμός, διέτρεξε τόσο άμεσο κίνδυνο κυριολεκτικού αφανισμού. Στις βλέψεις της Άγκυρας, δεν απολείπεται η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου, η δε δημογραφική αλλοίωση και ανατροπή, προσφιλής τουρκική τακτική, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ο  Κυπριακός Ελληνισμός δεν πρέπει να θεωρεί εξασφαλισμένη την παρουσία του στη γενέθλια γη του.

Οφείλει να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο και να αφυπνισθεί. Με όπλο ακαταμάχητο το δίκαιό του, να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα.

Η αισιοδοξία των Χριστουγέννων, ας γεμίσει τις καρδιές μας με πίστη και θάρρος· το ζωοποιό φως, ας πλημμυρίσει το είναι μας με ελπίδα· και το εσχατολογικό μήνυμα της ενανθρώπισης ενός Θεού, ας θεωρηθεί εκδήλωση θείας χάρης και συμπαράστασης στον αδικούμενο άνθρωπο, στον αδικούμενο λαό.

Ας αντλήσουμε, λοιπόν, από την βυζαντινή υμνογραφία αισιοδοξία και πίστη:

Χριστός επί γης, δοξάσατε

Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε

Χριστός επί γης, υψώθητε.

 

 

Γραφείο Τύπου

24 Δεκεμβρίου 2018         

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media