Δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες για το κυπριακό, κάτω από την απειλή της βίας
WEB TV, Στήλη Προέδρου |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,

ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που βλέπουμε ότι, με προχειρότητα και χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, οδηγούμαστε σε μια τριμερή συνάντηση, με αμφίβολη την έκβαση της.

Θεωρώ ότι η στάση της Τουρκίας δείχνει πως αυτή η συνάντηση κάθε άλλο παρά θα προετοιμάσει τα βήματα για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Αντίθετα, όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε ένα νέο αδιέξοδο, με στόχο φυσικά, αυτό το νέο αδιέξοδο να μας φέρει ενώπιον νέων τετελεσμένων.

Κατανοητές οι «προεκλογικές» προσπάθειες από πλευράς του κ. Ακκιντζί, αλλά η Τουρκία φαίνεται ότι στοχεύει στη διαμόρφωση μίας τουρκικής ατζέντας σε ότι αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Και πετυχαίνει αυτή την προσπάθεια, μέσω από τη μία, της απειλής της βίας και από την άλλη με την αδιάλλακτη στάση που συνεχίζει να δείχνει σε ότι αφορά  τις προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου.

Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που του Δημοκρατικό Κόμμα είχε τονίσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία πριν να προχωρήσουμε σε τέτοιες κινήσεις και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες κάτω από την απειλή της βίας.

Γιατί, αυτό στέλλει παντελώς λανθασμένα μηνύματα στην Άγκυρα, ότι δηλαδή η πολιτική της κανονιοφόρου πετυχαίνει. Και αυτό θα αποθρασύνει τον κ. Ερντογάν και θα προκαλέσει περαιτέρω ένταση.

Γραφείο Τύπου

11 Νοεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων