Δεν θα δώσουμε στην κυβέρνηση Αναστασιάδη εν λευκώ εξουσιοδότηση να ξεπουλήσει κρατική γη
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι, ως Δημοκρατικό Κόμμα, είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, το έχουμε αποδείξει άλλωστε πολλές φορές. Ωστόσο δεν θα δώσουμε σε κανένα εν λευκώ την εξουσιοδότηση για ξεπούλημα κρατικής γης, προς εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων, κρύβονται πίσω από την επιμονή αυτή της Κυβέρνησης.

Ο Κρατικός πλούτος ανήκει στους πολίτες και στις επόμενες γενιές και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε στο ξεπούλημα της .

Η επιμονή των κυβερνώντων στο ξεπούλημα τεραστίων εκτάσεων κρατικής γης, προκαλεί σωρεία ερωτηματικών και δυστυχώς εύλογες υποψίες, ότι τυχόν έσοδα από την αποξένωση κρατικής γης και ακινήτων, θα χρησιμοποιηθούν για να παραπλανηθεί ο λαός για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Διερωτόμαστε:

• Γιατί η κυβέρνηση εμμένει και σήμερα στην απόκτηση του δικαιώματος αποξένωσης κρατικής γης, από την στιγμή που έχει εκπνεύσει το μνημόνιο με την τρόικα, βάσει του οποίου θα έπρεπε να εφαρμοστεί πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης κρατικής γης;
• Γιατί η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μελέτη η οποία έχει γίνει προς αυτό τον σκοπό;

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και καθορισμός στρατηγικής, για αξιοποίηση και εκμετάλλευση της Κρατικής γης.

Αυτό μπορεί να γίνει, είτε καλύπτοντας ανάγκες από το ίδιο το Κράτος, είτε διαθέτοντας μέρος του δικαιώματος σε ιδιώτες, στη βάση μιας ισοζυγισμένης και ορθολογιστικής πολιτικής , που να έχει πάντοτε ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος.

Για την αποτελεσματική λειτουργία της πολιτικής αυτής, θα πρέπει να εμπλακεί και η Βουλή, ως ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του λαού, ενώπιον της οποίας θα πρέπει να παρουσιάζεται και εγκρίνεται ο εν λόγω σχεδιασμός.

 

Γραφείο Τύπου
24 Οκτωβρίου 2017

ροή ειδήσεων