Διαχρονικά και ανεξάντλητα τα μηνύματα που στέλλει το Ελληνικό Έπος του 1940
Ανακοινώσεις |

Ο αγώνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού για δικαίωση και απελευθέρωση, εμψυχώνεται από τα μηνύματα που έστειλαν οι Έλληνες, με την αντίσταση τους κατά του φασιστικού άξονα το 1940.

Τα μηνύματα, που μπορούμε να λάβουμε από την – «μη ρεαλιστική» για κάποιους – θαρραλέα στάση της Ελλάδος έναντι των τελεσιγράφων της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας, είναι διαχρονικά και ανεξάντλητα.

Για τους Έλληνες του 1940 ήταν απόλυτα φυσιολογικό να μην αναλογιστούν τη δύναμη αυτών, που επιβουλεύονταν την ελευθερία τους.

Η μικρή Ελλάδα, αλλά μεγάλη στη ψυχή, άλλαξε τη ροή του πολέμου, άλλαξε τη ροή της ιστορίας, όπως είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Η Ελλάδα κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση συμμάχων και εχθρών.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δικαίωσε την ιστορία της.

Και εμείς εδώ στην Κύπρο, δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτό της δικαίωσης των αγώνων μας και των αξιών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πιστό στην ιστορία του, διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει για μας άλλος δρόμος από την επιμονή στην εξεύρεσης λύσης του κυπριακού, που να διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παρουσία του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του.

Δεν θα συνθηκολογήσουμε, όπως δεν συνθηκολόγησαν οι πρόγονοι μας.

 

Γραφείο Τύπου
27 Οκτωβρίου 2017

ροή ειδήσεων