Διακήρυξη Δημοκρατικού Κόμματος για την Ημέρα της Ευρώπης
09 Μαΐ 2020 Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιδιώκει μια δημοκρατική, αλληλέγγυα και προοδευτική Ευρώπη που να διασφαλίζει τα δικαιώματα μας και να παρέχει ασφάλεια και σιγουριά για κάθε πολίτη. Παρά το γεγονός ότι κάποιες αποφάσεις μας έχουν απογοητεύσει κατά καιρούς, εντούτοις η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η οικογένεια μας και μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, φτάνει να είμαστε διεκδικητικοί.

Το μήνυμα της συνεχούς και αποτελεσματικής διεκδίκησης αποτελεί και το κύριο μας μήνυμα, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης που εορτάζεται την 9η Μαΐου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004 με πολλές θυσίες του λαού. Ως ημικατεχόμενη χώρα, το ζήτημα της ασφάλειας ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο γνώμονα της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου, στην οποία έχει πρωταγωνιστήσει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ως κράτος και ως πολίτες, έχουμε επωφεληθεί από την ένταξη μας αλλά έχουμε αντιμετωπίσει και άδικες συμπεριφορές όπως αυτές του 2013.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το πεδίο όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε:

  • Λύση του κυπριακού προβλήματος, που να σέβεται πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο, καθιστώντας έτσι την οποιαδήποτε συμφωνία για το κυπριακό δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική.
    • Ουσιαστική στήριξη έναντι των παράνομων και επεκτατικών προκλήσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.
    • Οικονομική, επιστημονική και κοινωνική αρωγή και αλληλεγγύη
    • Στήριξη για θεσμικές αλλαγές στην κατεύθυνση της εξυγίανσης
    • Διασφάλιση των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις.

Προς επίτευξη των βασικών αυτών επιδιώξεων, το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να συμβάλλει εποικοδομητικά και κυρίως διεκδικητικά, στο πλαίσιο των βασικών αρχών και αξιών πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η ίδια η οικοδόμηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας,

Γραφείο Τύπου – 08 Μαΐου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media