Διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ανακοινώσεις |

Από τη μεγάλη απεργία των εργατών του Σικάγο, την Πρωτομαγιά του 1886, εις ανάμνηση της οποίας καθιερώθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά, μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει αγώνες και θυσίες, έτσι ώστε να διασφαλιστούν έστω και τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Ωστόσο, στον 21ο αιώνα, πολλά εκατομμύρια συνάνθρωποι μας σε όλο τον κόσμο, δουλεύουν υπό απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Η ανθρωπότητα δεν πέτυχε να εξαλείψει τη μάστιγα της εργασιακής εκμετάλλευσης, ακόμα και μικρών παιδιών. Οι λαοί του Τρίτου Κόσμου υποφέρουν και θυσιάζονται στο βωμό του ανεξέλεγκτου κέρδους των ολίγων. Αναβιώνουν δυστυχώς οι εποχές της δουλείας.

Στις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες, η εκμετάλλευση των εργαζομένων, εκδηλώνεται με διαφορετικές μορφές καταπίεσης.

Στην Κύπρο, η Εργατική Πρωτομαγιά τιμάται, με τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που κτύπησε τον τόπο μας, να υφίστανται.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν πληγεί καίρια.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με αξιοπρεπή δικαιώματα, για να βοηθηθούν οι ευάλωτες ομάδες του λαού και να αποκατασταθεί η δυναμική της μεσαίας τάξης, που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, είναι να επιτευχθεί πραγματική και όχι επίπλαστη ανάκαμψη της οικονομίας.

Η θέση των εργαζομένων θα ισχυροποιηθεί, εάν υπάρξει ισχυρή οικονομία.

Αυτή είναι βασική αρχή της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος, στην υλοποίηση αυτής της βασικής αρχής αποσκοπούν οι προτάσεις μας και σ’ αυτή την κατεύθυνση πορευόμαστε με συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Γραφείο Τύπου

30 Απριλίου 2019

ροή ειδήσεων