Διακήρυξη για την Ημέρα της Ευρώπης
09 Μαΐ 2018 Ανακοινώσεις

Από την 9η Μαΐου του 1950 και τη Διακήρυξη Σουμάν, με την οποία δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα, μέχρι σήμερα, η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει επιτύχει μεγάλα βήματα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έχει προσφέρει πολλά στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην προστασία τους και με τους υπερεθνικούς θεσμούς, έχει ενοποιήσει και εκσυγχρονίσει δομές και νομοθεσίες των κρατών – μελών.

Η Ενωμένη Ευρώπη είναι αδιαμφισβήτητα ένας καθοριστικός παράγοντας στο πεδίο των διεθνών σχέσεων.

Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες των κυπρίων για τα μεγάλα θέματα και κυρίως για το κυπριακό, αποτελεί για την Κυπριακή Δημοκρατία ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα και ένα πεδίο άσκησης πίεσης στην Τουρκία, στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομιμοποιεί τον κυπριακό λαό να αγωνίζεται για λύση στο κυπριακό πρόβλημα, που δεν θα παρεκκλίνει από το κοινοτικό κεκτημένο, που θα διασφαλίζει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και που θα σέβεται τις τέσσερεις βασικές ελευθερίες.

 

Γραφείο Τύπου
9 Μαΐου 2018

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media