ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 47η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1974
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της 47ης μαύρης επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β, την 15η Ιουλίου 1974, το Δημοκρατικό Κόμμα στέλνει μήνυμα αντίστασης και διαβεβαιώνει ότι παραμένει σταθερό στην πορεία της τιμής, του αγώνα, της διεκδίκησης και της προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντιστεκόμαστε σθεναρά στους τουρκικούς σχεδιασμούς για λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδία δύο κρατών, στην ατιμωρησία και απενεχοποίηση της Τουρκίας και σε όλα εκείνα που οδηγούν στην εξοικείωση με την τουρκική κατοχή και στην αποδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της διαπραγματευτικής μας θέσης στο Κυπριακό.

Το κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται σε μία πορεία διολίσθησης από τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ με τον ΓΓ να επιμένει στην τήρηση ίσων αποστάσεων και την ΕΕ να διακατέχεται από ατολμία στην πρόκληση κόστους στην Τουρκία η οποία κλιμακώνει την επιθετική και επεκτατική της πολιτική.

Η Κύπρος και ο λαός της, συνεχίζουν να βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα του δίδυμου εγκλήματος και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει για ακόμα μια φορά το προδοτικό πραξικόπημα του Ιούλη του 1974, τους σχεδιαστές, τους πρωταίτιους και τους πρωτεργάτες του και όσους είχαν ενεργό συμμετοχή στη μεγάλη προδοσία.

Παράλληλα, αποτίουμε φόρο τιμής στον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο, που ήταν ο στόχος του πραξικοπήματος, στους ήρωες και τους μάρτυρες της δημοκρατίας και στους μαχητές της αντίστασης που υπερασπίστηκαν θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Γραφείο Τύπου

14 Ιουλίου 2021

ροή ειδήσεων