Διεθνής Ημέρα Σπάνιων Νοσημάτων – Αιμοδοσία στο Δημοκρατικό Κόμμα
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Με αφορμή την 28η Φεβρουαρίου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Σπάνιων Νοσημάτων, το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμώντας τους αγώνες των ασθενών και των οικογενειών τους, διοργάνωσε αιμοδοσία και δειγματοληψία για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Το αίμα είναι ανεκτίμητο προϊόν του ανθρώπινου οργανισμού και αποτελεί Δώρο Ζωής.

Τα Σπάνια Νοσήματα αφορούν στο 6 % – 8 % του πληθυσμού της κάθε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο σύνολο τους αφορούν 25 – 40 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αριθμός που αντιστοιχεί σε 60000 – 70000 συνανθρώπους μας στην Κύπρο.

Είναι πολύ σοβαρά νοσήματα, έχουν εξελικτική πορεία και λόγω της μεγάλης ετερογένειας και πολυπλοκότητας τους, χρήζουν πολυθεματικής προσέγγισης. Καθιστούν τους ασθενείς απόντες σε πολύ προσοδοφόρα χρόνια της ζωής τους, ως αποτέλεσμα των πολλών και διαφόρων μορφών και εκτάσεων των αναπηριών που προκαλούν τα σπάνια νοσήματα.

Εν τω μεταξύ, είναι με ιδιαίτερη υπηρηφάνεια, που υποδεχόμαστε την τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε, δια του Βραβείου Πρωτεργάτη, στον κ. Πάνο Εγγλέζο, ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, για την προσφορά του στη μάχη κατά των σπάνιων νοσημάτων.

Η βράβευση του κ. Εγγλέζου έγινε σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.

Γραφείο Τύπου
28 Φεβρουαρίου 2017

ροή ειδήσεων