ΔΗΚΟ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 45 χρόνων από την ίδρυση του στις 12 Μαϊου του 1976, διοργάνωσε χθες Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση με τίτλο: «ΔΗΚΟ: Το Κέντρο στην Κύπρο».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Τιμούμε τον ιδρυτή του κόμματος μας, αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού και τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του και διαβεβαιώνουμε τα μέλη και τους φίλους μας, πως δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για τις αρχές και τις αξίες τις οποίες μας κατέλειπαν. Διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ το κράτος μας να μετατραπεί σε κοινότητα.»

Ο τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού στη δική του ομιλία υπογράμμισε τον εποικοδομητικό ρόλο και τα ουσιαστικά επιτεύγματα των Κυβερνήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος υπό τους ιστορικούς ηγέτες Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο, τονίζοντας την σημαντική συμμετοχή του ΔΗΚΟ σε όλους τους αγώνες του κυπριακού λαού.

Ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΚΟ Λευκωσίας, κ. Πολύβιος Κόλοκος, εξιστόρησε την πορεία προς την ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος μέσα από τα πολιτικά δεδομένα της εποχής που οδήγησαν, μέσα από την πολιτική ζύμωση που αναπτύχθηκε, στην δημιουργία ενός κεντρώου πολιτικού κόμματος με ισχυρές ρίζες στην κυπριακή κοινωνία.

Ο κ. Νίκος Κλεάνθους, πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, επικεντρώθηκε στον ρόλο που διαχρονικά επιτέλεσε το Δημοκρατικό Κόμμα αναφορικά με την διαχείριση του κυπριακού προβλήματος,  με σημείο αναφοράς την περίοδο της διαπραγμάτευσης για την διαμόρφωση του Σχεδίου Ανάν, και τόνισε την ανάγκη για διαμόρφωση μεγάλων λαϊκών και εθνικών συναινέσεων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιάννης Παναγιώτου, πρώην Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική ταυτότητα του ΔΗΚΟ ως κεντρώου κόμματος που εκπροσωπεί την μεσαία τάξη, και τόνισε την σημασία της συμπαράταξης με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που υποστηρίζει την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Γραφείο Τύπου

13 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων