ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΚΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Η απόσυρση του σχεδίου στήριξης της οικονομίας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αυτό τεθεί προς ψήφιση εξαιτίας, ουσιαστικά, της άρνησης της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ ν’ αποδεχτεί αυτονόητες διαδικασίες διαφάνειας και ελέγχου, αποδεικνύει την αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τους κυβερνώντες.

– Γιατί η κυβέρνηση αρνείται τον έλεγχο και τη διαφάνεια;

– Τι είναι αυτό που φοβάται τόσο, ώστε να αποσύρει ολόκληρο το νομοσχέδιο   αφήνοντας την αγορά χωρίς την απαραίτητη ρευστότητα;

– Υπάρχουν και ποιες σκοπιμότητες πίσω από την ακατανόητη και επίμονη άρνηση της;

Είναι απαράδεκτος ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία έχει και λόγο και ρόλο.

Εκβιαστικές τακτικές τύπου “take it or leave it”, παιγνίδια επίρριψης ευθυνών και ανεδαφικές εμμονές, δεν έχουν θέση σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Το δημόσιο χρήμα δεν αποτελεί προνόμιο κανενός και η τελευταία που δικαιούται να φέρει ενστάσεις για ενίσχυση της διαφάνειας και της εποπτείας διαχείρισης του, είναι η κυβέρνηση της κατάρρευσης και χρεοκοπίας του Συνεργατισμού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει να προκρίνει και να επιζητεί τον έλεγχο και τη διαφάνεια, σε όποιο σχέδιο αφορά διαχείριση δημοσίου χρήματος.

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, την καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνη για την καθυστέρηση στη διοχέτευση ρευστότητας στην κυπριακή οικονομία και για την πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Γραφείο Τύπου

19 Μαΐου 2020

ροή ειδήσεων