Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου, βουλευτή Παύλου Μυλωνά για το ύψος των ενοικίων
Ανακοινώσεις |

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για τη ραγδαία αύξηση των ενοικίων παγκύπρια, ένα θέμα που εγγράψαμε στην επιτροπή όλοι οι βουλευτές μέλη της.

Το θέμα των υψηλών ενοικίων σε όλη την Κύπρο και ιδιαίτερα στη Λεμεσό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Το θέμα της ύπαρξης αστέγων είναι επίσης σοβαρό, όπως σοβαρό είναι και το θέμα των πολύ χαμηλών μισθών για μια μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, οι οποίοι κατά συνέπεια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πολύ ψηλά ενοίκια που δημιουργεί η αγορά. Επομένως καταρρίπτεται και ο μύθος ότι η αγορά εύκολα μπορεί να αυτορυθμιστεί, όπως ισχυρίζονται οι νεοφιλελεύθεροι.

Η δική μας άποψη είναι ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση και στήριξη από τη Βουλή, ούτως ώστε άμεσα να τερματιστεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο η πατρίδα μας να έχει άστεγους.

Είναι ντροπής πράγματα για όλους μας και εμείς είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε εισηγήσεις και προτάσεις πολύ σύντομα στη Βουλή, ελπίζοντας και στη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων, ούτως ώστε να μην ξαναδούμε αυτό το φαινόμενο στην πατρίδα μας, το φαινόμενο των αστέγων ή ακόμα και της αισχροκέρδειας με τα ψηλά ενοίκια.

 

 

Γραφείο Τύπου

26 Νοεμβρίου 2018

ροή ειδήσεων