Δήλωση Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη
Ανακοινώσεις |

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης παραδέχτηκε δημόσια ότι ο Γερμανός ευρωβουλευτής κ. Μπέκε, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υπέβαλε την τροπολογία για χρήση μέρους των κονδυλίων –από την Χρηματοδότηση της Ε.Ε. για την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα – για την ευημερία των Μαρωνιτών που επιθυμούν επανεγκατάστασή τους (στα κατεχόμενα) και όλων των εγκλωβισμένων βάσει της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης, σε συνεννόηση με τον ίδιο, δηλαδή τον κ. Κασουλίδη. Αλλά ο κ. Κασουλίδης δεν είχε συνεννόηση μαζί μας, τους Κύπριους Ευρωβουλευτές.

Το κατοχικό καθεστώς ενεργώντας με σκοπιμότητα εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας μόνο Μαρωνίτες για επανεγκατάσταση στα κατεχόμενα χωριά τους με επιδίωξη να διαχωρίσει τους εγκλωβισμένους -ευρωπαίους πολίτες της Κύπρου- σε ευνοούμενους και μη, και μελλοντικά τα Μαρωνίτικα χωριά να τεθούν υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση. Με την στήριξη των Κυπρίων Ευρωβουλευτών, προτείναμε βελτιωμένη τροπολογία που αναφέρεται καθαρά σε όλους τους εγκλωβισμένους, περιλαμβανομένων των Μαρωνιτών, βάσει της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης. Υπέρ της βελτιωμένης τροπολογίας για όλους τους εγκλωβισμένους, χωρίς διαχωρισμό τους, συναίνεσε προς τιμήν του και ο Γερμανός ευρωβουλευτής, αποκρούοντας έτσι και τις σκοπιμότητες του ψευδοκράτους.

Ο κ. Κασουλίδης έχοντας προφανώς άλλες προτεραιότητες, πεισματικά απέρριπτε κάθε βελτίωση.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν στήριξε ούτε ένας Κύπριος ευρωβουλευτής την «τροπολογία Κασουλίδη» αλλά στο Προεδρικό αναφέρονται σε άλλη μια επιτυχία. Πάντως, εμείς ως ευρωβουλευτές λογοδοτούμε στον κυπριακό λαό.

 

27 Οκτωβρίου 2017

ροή ειδήσεων