Δήλωση Ευρωβουλευτή ΔΗΚΟ/S&D, Κ. Μαυρίδη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε σχεδόν ομόφωνα για PANDORA PAPERS
Pandora Papers Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των «Pandora Papers» έτυχε σχεδόν ομόφωνης στήριξης από τους Ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων και ξεκινά με μια αδιάσειστη διαπίστωση. Το φαινόμενο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, δεν είναι περιορισμένο και αμελητέο, αλλά συνεχίζει να τυγχάνει εκτεταμένης χρήσης και εκμετάλλευσης από πρόσωπα και εταιρείες με δύναμη, τεράστιο πλούτο και ψηλά εισοδήματα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τις κυβερνήσεις για πάταξη των εν λόγω παρανομιών, καθώς και την καταπολέμηση της φοροαποφυγής, καλώντας τις να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα για τις προσωπικότητες που αναφέρονται στα «Pandora Papers».

Το ψήφισμα συμπεριλαμβάνει ειδική αναφορά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, επειδή το Δικηγορικό Γραφείο της οικογένειας με το όνομα «Νίκος Αναστασιάδης» περιλαμβάνεται στα εν λόγω αποκαλυπτικά έγγραφα που αφορούν επιλήψιμες επαγγελματικές συμπεριφορές. Ως αρχηγός κράτους της ΕΕ, ιδιαίτερα της ημικατεχόμενης Κύπρου, ο Πρόεδρος μετέχει στην λήψη των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οφείλει να λειτουργεί και να μεριμνά προληπτικά υπέρ της αξιοπιστίας των συμφερόντων της πατρίδας. Όσοι στην Κύπρο αρνούνται να αναγνωρίσουν το λάθος, έχουν απέναντι τους την συντριπτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στα ζητήματα φορολογίας με τον παγκόσμιο ελάχιστο κοινό φορολογικό συντελεστή και τα επικείμενα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιβεβαιώνουν αυτά που τόσα χρόνια υποστηρίζαμε. Η Κύπρος πρέπει να αναπροσαρμόσει το οικονομικό της μοντέλο με στόχο την προσέλκυση επιχειρήσεων με πλήρη παρουσία στην Κύπρο, που θα διευρύνουν τις θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν σε μια βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας.

Γραφείο Τύπου

22 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων