ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

Η απόφαση της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ για την απόσυρση του νομοσχεδίου των κρατικών εγγυήσεων, αφήνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, εκτεθειμένους σε μία κρίσιμη στιγμή για την κυπριακή οικονομία. 

Η ουσία είναι μία: Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε επειδή η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν ήθελε τη διαφάνεια. Ότι άλλο λέγεται τώρα, αποτελεί εκ των υστέρων δικαιολόγηση. 

Είναι προφανές ότι η απαίτηση του ΔΗΚΟ για τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή ως παρατηρητή στην Επιτροπή Παρακολούθησης, χάλασε το πάρτι που πήγε να στηθεί με τις κρατικές εγγυήσεις, εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη. 

Η Κυβέρνηση των χρυσών διαβατηρίων, των τζετ και της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, δεν δικαιούται να ενίσταται στον έλεγχο και την εποπτεία.

Ακόμη χειρότερα, η εκδικητική απόσυρση του μέτρου για την απευθείας επιδότηση των μικρών επιχειρήσεων, αφήνει εκτεθειμένες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, οι οποίοι τώρα θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα για την επιμονή και εμμονή της Κυβέρνησης, για αδιαφάνεια. 

Τονίζεται πως την ευθύνη για την μη-επίτευξη συγκλίσεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, τη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση. 

Αυτή η παταγώδης αποτυχία ανήκει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ. 

Γραφείο Τύπου

20 Μαΐου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media