ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ
Ανακοινώσεις |

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος καταγγέλλει στον Κυπριακό λαό το θέατρο παραλόγου που στήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από το ΓΕΣΥ.

Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη:

1. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προ πολλού αποφασίσει να ψηφίσει τα νομοσχέδια του ΓΕΣΥ ως έχουν. Άλλωστε είναι το Κόμμα μας που έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να δημιουργηθεί Γενικό Σύστημα Υγείας στον τόπο μας.
2. Διατηρούμε προβληματισμούς και ανησυχίες σε ότι αφορά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ακριβώς γι’ αυτό το Δημοκρατικό Κόμμα θα παρακολουθεί στενά την διαδικασία εφαρμογής του και θα παρεμβαίνει προκειμένου να συμπληρωθούν κενά και να επιλυθούν προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία.
3. Η καθυστέρηση στην ψήφιση του ΓΕΣΥ οφείλεται στις τρικλοποδιές που συστηματικά επιχειρούν να βάλουν συνάδελφοι του Υπουργού Υγείας και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Εκεί πρέπει να αναζητήσει τους υπεύθυνους ο κ. Παμπορίδης και όχι στην Καινή Διαθήκη.
4. Η αήθης επίθεση του Υπουργού Υγείας στους πολιτικούς αρχηγούς και οι συκοφαντικές επιθέσεις του προέδρου της Επιτροπής Υγείας, συνιστούν βαριά προσβολή στον πολιτικό μας πολιτισμό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού οφείλουν άμεσα να τους ανακαλέσουν στην τάξη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπηρετεί με συνέπεια την ανάγκη για μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες, όπως δικαιούνται. Καμία επίθεση και καμία συκοφαντία δεν πρόκειται να μας αποσπάσει από το στόχο αυτό.

 

Γραφείο Τύπου
9 Ιουνίου 2017

ροή ειδήσεων