Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Πανίκου Λεωνίδου για το ύψος των ενοικίων
Ανακοινώσεις |

Την Επιτροπή Εσωτερικών απασχόλησε σήμερα το θέμα της ραγδαίας αύξησης των ενοικίων παγκύπρια και ιδιαίτερα στην Λεμεσό. Ένα ζήτημα το οποίο ασφαλώς προκαλεί σοβαρά προβλήματα κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Πέραν βέβαια των περιστατικών που καθημερινά συναντούμε με άστεγους συμπολίτες μας, εκατοντάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξεύρεσης στέγης ένεκα αυτής της αύξησης.

Δυστυχώς ο κακός προγραμματισμός και η έλλειψη προνοητικότητας  από μέρους της Κυβέρνησης, αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης αυτού του πολύ σοβαρού κοινωνικού προβλήματος, που πλήττει τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα, τα νεαρά ζευγάρια και τους φοιτητές.

Από τη μια η πολιτική των ψηλών κτηρίων και η δημιουργία καζίνο και από την άλλη η κάθοδος περισσότερων φοιτητών λόγω ΤΕΠΑΚ, οδήγησαν στην ραγδαία άνοδο της ζήτησης, με συνεπακόλουθο την αύξηση των ενοικίων.

Τα μικρομεσαία νοικοκυριά, τα οποία βιώνουν ακόμα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τη στιγμή που τα εισοδήματα τους παραμένουν καθηλωμένα.

Παράλληλα η Κυβέρνηση, επιβάλλεται να καταθέσει άμεσα νέες και ευέλικτες προτάσεις για υλοποίηση στεγαστικών προγραμμάτων, που να παρέχουν ουσιαστικά κίνητρα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για εξασφάλιση στέγης.

Άλλωστε είναι η Κυβέρνηση που έχει την συνταγματική αρμοδιότητα, και οφείλει να εξεύρει λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα. Η Νομοθετική εξουσία μπορεί από πλευράς της να ασκήσει πίεση προς την Εκτελεστική εξουσία για να επισπεύσει την ψήφιση σχετικών νομοθεσιών, όπως η νομοθεσία που αφορά το Ενοικιοστάσιο.

 

 

Γραφείο Τύπου

26 Νοεμβρίου 2018           

ροή ειδήσεων